O avtorjih

O objavljenih temah pišejo uveljavljeni strokovnjaki na svojem področju.

 

Članki izražajo osebno mnenje avtorjev, so zapisi njihovih znanj in stališč ter ne odražajo nujno mnenja avtorjevega delodajalca.

 


 

 

Predstavitev avtorjev

 

Izr. prof. dr. Miha Arnol, dr. med.

Prof. dr. Miha Arnol je specialist interne medicine in nefrologije. Je vodja Centra za transplantacijo ledvic Klinčnega oddelka za nefrologijo Univerzitetnega kliničnega centra Ljubljana.  Zaposlen je tudi na Katedri za interno medicino Medicinske fakultete Univerze v Ljubljani. Klinično in raziskovalno se je izpopolnjeval na Oregon Health & Sciences University v ZDA in Univerzi Charité v Berlinu. Je podpredsednik Slovenskega transplantacijskega združenja, predstavnik Slovenije v Eurotransplantu (Eurotransplant Kidney Advisory Committee) ter član svetovnega, evropskega in ameriškega združenja za transplantacijo (The Transplantation Society, European Society for Organ Transplantation, American Society of Transplantation).

 

 

 

Manca Oblak, dr. med.

Dr. Manca Oblak je specializantka nefrologije. Pod mentorstvom prof. dr. Aljoše Kandusa se je klinično usmerila v področje transplantacijske medicine. Vpisana je tudi v doktorski študij Biomedicina, kjer raziskovalno preučuje transplantacijo ledvic.

 

 

 

Anja Kragelj

Sem univerzitetna diplomirana pedagoginja. Kmalu po začetku študija na Filozofski fakulteti v Ljubljani sem v želji po novih znanjih na Univerzi Sigmunda Freuda na Dunaju in na Fakulteti za psihoterapevtsko znanost Univerze Sigmunda Freuda v Ljubljani pričela še z izobraževanjem na področju psihoterapije ter postala bakalavrea psihoterapevtske znanosti. Svoje znanje sem nadgradila na specialističnem študiju psihoanalize.

 

 

 

Uroš Šilar

Osebni trener kolesarstva. Po tekmovalni karieri v kolesarskem klubu Sava Kranj in nekaj letih v tujini, je svoje znanje prenašal na najmlajše kolesarje. Več kot dvajsetletne izkušnje je dopolnil s certifikatoma Olimpijskega komiteja Slovenije – Trener kolesarstva I in II. Od leta 2012 leta sodeluje z rekreativnimi kolesarkami in kolesarji, začetniki in bolj veščimi kolesarji. Njegov glavni moto je spodbujanje športne aktivnosti z individualnim pristopom, posredovanje uporabnih informacij o kolesarstvu in aktivnem življenju, skozi vadbo pa usmerjanje k poslušanju telesa, fizičnemu napredku in boljšemu počutju.

 

 

 

Dr. Blaž Grošelj, dr. med.

Dr. Blaž Grošelj, dr. med., je specializant onkologije z radioterapijo. Zaposlen je na Onkološkem inštitutu Ljubljana. Doktoriral je iz eksperimentalne radiobiologije na Univerzi v Oxfordu.